Brandeis University - Carl J. Shapiro Science Center

Waltham, MA

Project

The new Carl J. Shapiro Science Center at Brandeis University was designed to foster communications between disciplines through creation of "interaction spaces". The building is cast-in-place concrete and features a dramatic angular building line of glass curtain wall and composite "Swiss Pearl" cladding. This project involved ground-up construction of the new Science Center and subsequent phased renovations of existing lab spaces. Unique challenges included rerouting campus utilities to accommodate new foundation and extensive blasting adjacent to occupied spaces on a difficult ledge site. Leggat McCall acted as overall project manager for all activities and phases.

Size

110,000 sf new construction and 30,000 SF of back-fill lab space renovations / $100M

Completion

2009

Duration

2 Years Construction

Team
Owner Brandeis University
Architect Payette Associates
General Contractor John Moriarty & Associates
Project Highlights